logo

PALAU MACAYA

Pg. de Sant Joan, 108, Barcelona

PALAU MACAYA Pg. de Sant Joan, 108, Barcelona

facebook twitter twitter

PONENT

nello

Oriol Nel·lo

Oriol Nel·lo (Barcelona, 1957) és geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, temes sobre els quals ha publicat un bon nombre de llibres i articles científics.

Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (màster en Afers Internacionals), ha estat director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).

Actualment és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.

En relació amb les dinàmiques urbanes a les ciutats espanyoles i europees, darrerament ha publicat els llibres següents:

La ciudad en movimiento. Crisis social y respuesta ciudadana (Madrid: Díaz & Pons, 2015), un assaig sobre els orígens i les potencialitats dels moviments urbans contemporanis.

Cities in the 21st Century (Londres i Nova York: Routledge, 2016, editat amb Renata Mele), una panoràmica sobre la problemàtica i les potencialitats dels processos d’urbanització contemporanis.

La luz de la ciudad. El proceso de urbanización en España a partir de las imágenes nocturnas de la Tierra (Bellaterra: Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat, 2016), una recerca sobre l’expansió del fenomen urbà a través de la imatge satel·litària nocturna (amb Joan López, Jordi Martín i Joan Checa).