logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

CONFERÈNCIES I DEBATS

Conferència

Col·lapsologia
Pablo Servigne
Enginyer agrònom, doctor en biologia i autor de "Colapsología" (Arpa, 2020)

Cicle: Desconfinar el futur. La mirada de les Humanitats

El col·lapse és l’horitzó de la nostra generació: com acceptar-lo, superar les nostres pors, obrir possibilitats i inventar el futur?

 

Les societats humanes i la biosfera estan experimentant una acceleració en la seqüència de grans pertorbacions, de catàstrofes continuades. La interconnexió d’aquests desastres presagia l’arribada d’un segle de xocs sistèmics globals, és a dir, de col·lapses. Aquest segle de tempestes s’obre, per tant, amb la possibilitat de ruptures brutals en els ecosistemes, en l’estabilitat climàtica i social, en els estils de vida, en la democràcia… fins i tot amb la possibilitat de l’extinció de l’espècie humana. Saber pensar la mort, acceptar la finitud, és el primer pas cap a un renaixement, és l’única manera de reobrir horitzons, de crear una societat de regeneració, de configurar una societat digna que tingui cura dels humans i de la nostra casa comuna. Pablo Servigne ressegueix les bases científiques del moviment col·lapselògic, però també les qüestions essencials polítiques i espirituals que aquest planteja.

 

Conferència presencial de Pablo Servigne.

Presenta i modera Josep Ramoneda. 

 


 

Assistència  presencial amb reserva i difusió en diferit.

L’Escola Europea d’Humanitats continuarà la seva programació i retransmetrà en diferit les seves activitats mentre estiguin vigents les restriccions anti-COVID actuals. Durant aquest període l’aforament permès per al públic presencial serà del 50 % de la capacitat de la sala.

 

 

Consulta aquí el vídeo de l’acte a partir del dia 6 de maig.

03 de maig de 2021 a les 18.30 h
CaixaForum Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona