logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

CONFERÈNCIES I DEBATS

Conferència

El carrer
Laura Clèries
Dissenyadora, investigadora estratègica, editora i curadora en innovació

PRESENTA I MODERA EL GEÒGRAF FRANCESC MUÑOZ

Cicle: Present i futur. «Qui controla el present controla el passat i qui controla el passat controlarà el futur.» George Orwell

Les ciutats són els punts crítics on es concentren les oportunitats, els ecosistemes on passa la innovació i els laboratoris on s’inventa la vida. Les ciutats promouen la proximitat entre persones i empreses, la qual cosa permet treballar, aprendre i jugar junts. Els carrers es converteixen en les xarxes socials i en sistemes oberts on les persones es connecten i dialoguen, on ningú fa res per sí mateix, però que alhora canalitzen l’íntim i el privat.

 

En un entorn vitalment nòmada, com s’articulen les noves mobilitats? La mobilitat es planteja com un servei al ciutadà, desdibuixant-se entre allò públic i allò privat, i plantejant-se no només com un suport físic, sinó també digital, que ha de respondre a les necessitats actuals. Des de l’ampliació del concepte ciutat al territori, l’atomització del transport, la temporalitat i adaptabilitat, la seguretat, la pol·lució o la inclusivitat, la mobilitat del futur ha de proveir solucions més sostenibles, ètiques i amables amb el ciutadà.

 

En aquesta conferència repassem escenaris i conceptes relacionats amb les noves mobilitats urbanes i els reptes i avantatges que plantegen.

 

02 de maig de 2022 a les 18.30 h
CaixaForum Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona