logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

CONFERÈNCIES I DEBATS

Conferència / Girona

El moviment feminista ara: esplendors i febleses
Marina Subirats
Sociòloga

Cicle CaixaForum Girona: Les arrels del món que ve

Estem en un moment esplèndid del moviment feminista: en el darrer any, ha passat a ser el moviment més potent de modernització i canvi social a escala mundial, amb una empenta que no havia tingut fins ara. S’ha convertit, també, en portaveu de reivindicacions molt diverses, que no són ja únicament les d’alliberament de les dones, sinó també les de lluita contra tota classe d’opressions i abusos de poder, des de l’ecologia fins al tracte a les persones immigrades. És una situació nova que converteix el feminisme en un moviment polític de primera magnitud.

Ara bé, com sol passar, l’ampliació del moviment comporta un conjunt de canvis i reptes nous: en aplegar moltes més persones, és fàcil que sorgeixin divergències internes, fraccions i conflictes, com sol passar amb moviments socials molt amplis. Al mateix temps, el feminisme és un moviment especial, sense una organització forta ni centralitzada, cosa que pot afavorir-ne el desenvolupament però també fer-ne més difícil la consolidació. I, finalment, veiem aparèixer arreu grups polítics oposats que empren un masclisme que ja crèiem superat, però que perviu en molts homes i fins i tot en moltes institucions.

És, doncs, un moment molt interessant que cal aprofitar amb intel·ligència per consolidar els avenços aconseguits i no recular davant les ofensives a què, indubtablement, haurem de fer front.

 

1-5-3 CFGirona

 

Més informació aquí. 

 

24 d' octubre de 2019 a les 18.30 h h
CaixaForum Girona, carrer dels Ciutadans, 19, 17004 Girona