logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

CONFERÈNCIES I DEBATS

Conferència

La ciència de la pandèmia i la ciència després de la pandèmia
Arcadi Navarro i Cuartiellas
Biòleg Evolutiu

Cicle: Desconfinar el futur. La mirada de les Humanitats

Potser el producte més destacat de les humanitats renaixentistes és la ciència, entesa com a mètode. La ciència és, a més, una de les maneres més paleses i genuïnes de progressar que hem descobert els humans al llarg de la nostra llarga i dolorosa història, curulla d’epidèmies.

Des del temps de les terribles plagues romanes, medievals o decimonòniques, des de la pesta negra o el còlera, tot ha canviat, sí. I la diferència més notable, més radical i transformadora no han estat les repúbliques, la divisió de poders o la democràcia. El mètode científic ens ha permès d’alçar-nos des de societats amb pobresa i fam endèmiques -societats amb una mortalitat infantil desbocada i dominades per la por i la superstició- fins al món de llum i benestar que ens envolta, per fràgil que sigui. La ciència ha conduït a la revolució industrial, la transformació de l’agricultura, la higiene, la medicina moderna, l’exploració de l’espai, els superordinadors o les xarxes socials. La ciència és, potser, la part més fonamental de la nostra societat, la que ens diferencia amb més claredat de societats passades.  En aquest context, què hem après de la pandèmia?, quina ciència ens en salvarà?, i quina mena d’institucions ens calen per garantir més i millor ciència en el futur?

 

Conferència presencial d’Arcadi Navarro.

Presenta i modera presencialment Josep Ramoneda. 

 


 

Assistència  presencial amb reserva i difusió en diferit.

L’Escola Europea d’Humanitats continuarà la seva programació i retransmetrà en diferit les seves activitats mentre estiguin vigents les restriccions anti-COVID actuals. Durant aquest període l’aforament permès per al públic presencial serà del 50 % de la capacitat de la sala.

 

25 de gener de 2021 a les 18.30 h
CaixaForum Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona