logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

ENLLAÇOS

GALAXIA GUTENBERG

Des del 2004, Galaxia Gutenberg s'ha consolidat com una de les apostes editorials culturals més sòlides del mercat espanyol i la seva trajectòria l'ha fet mereixedora de més de vint premis, entre els que destaquen els atorgats als llibres millor editats, el premi Visual a la trajectòria de disseny gràfic editorial i, sobretot, el premi del Ministeri de Cultura a la millor tasca editorial cultural el 2006. Entre els autors de Galaxia Gutenberg hi figuren nombrosos guardonats amb el premi Cervantes, com Guillermo Cabrera Infante, Francisco Ayala, María Zambrano, Juan Carlos Onetti o bé Octavio Paz, així com diferents premis Nobel, entre ells Elias Canetti, Imre Kértesz, Saul Bellow, Czeslaw Milosz, Boris Pasternak, Odisseas Elytis, Mario Vargas Llosa.

LA CENTRAL

La Central es va fundar a Barcelona el 1995 amb l'objectiu de portar a terme un projecte llibreter únic, homogeni i que fes incisió en la mediació cultural. Es per això que La Central mima la seva selecció bibliogràfica, proporcionant un fons ric i diversificat especialitzat en l'àmbit de les Humanitats (Antropologia, Arquitectura i Disseny, Art, Cinema i Fotografia, Estudis clàssics, Filologia, Filosofia, Història, Narrativa, Poesia, Teatre i Arts escèniques, Ciències socials i Estudis culturals). Tanmateix, La Central posa especial atenció a l'edició internacional per tal que la llibreria sigui un eficaç vehicle de transmissió dels principals corrents intel·lectuals del moment, així com un efectiu servei d'informació per als lectors.

AGENDA PÚBLICA

Un espai d'anàlisi i reflexió política, sorgeix amb la idea d'identificar el coneixement en l'àmbit de les ciències socials, de difondre'l i de projectar-lo a l'opinió pública. Creuen que és necessari reconstruir espais d'argumentació pública, comunitats d'intèrprets capaços de donar un context, un sentit i una valoració crítica al debat polític. Es tracta d'afegir la veu dels experts a la d'aquells que decideixen, a la dels líder d'opinió i a la dels periodistes.

UNIÓ PER AL MEDITERRANI

És la denominació oficial del programa internacional de col·laboració i desenvolupament de relacions que agrupa els Estats membres de la Unió Europea i els països mediterranis i que va ser adoptat durant la Cimera de París per al Mediterrani que va tenir lloc a la capital francesa el 13 de juliol del 2008. Els seus fonaments i objectius es troben a la declaració comú de dita cimera, subscrita per caps d'Estat i de Govern de 43 països que representen més de 756 milions de ciutadans. El "Procés de Barcelona: Unió per al Mediterrani" té lloc institucionalment al marc del Procés de Barcelona o Associació Euromediterrània iniciat per la Unió Europea el 1995, la viabilitat del qual ha causat gran controvèrsia i multitud de debats entre especialistes i polítics europeus.