logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

ESCOLA D'ESTIU

Escola d'estiu

Societat, història, creació

Fotografia: l’art d’explicar històries
Laia Abril
Fotògrafa, artista visual i bookmaker

Dilluns 17, dimarts 18, dimecres 19 i dijous 20 de juliol del 2017

De 17 hores a 19 hores


El curs de quatre sessions de la fotògrafa i artista visual Laia Abril tindrà lloc la tercera setmana de juliol. Treballarà al voltant de la fotografia i la dona: els trastorns alimentaris, l’avortament i la sexualitat. A més, aprofitant la seva experiència durant cinc anys com a editora en la revista COLORS Magazine, proporcionarà una sèrie de conceptes i metodologies per tal d’aplicar el pensament lateral en la construcció de projectes documentals. Durant les sessions s’empraran tant referències a la seva pròpia obra com a obres d’altres fotògrafs i plataformes.

 

laia_abril

 

laia_abril_

PROGRAMA

Dilluns 17: Sobre trastorns alimentaris. La construcció narrativa als fotollibres.

Agafant com a exemple el meu projecte a llarg termini sobre trastorns alimentaris, desconstruirem A Bad Day (Fabrica, 2011), Thinspiration (autoedició, 2012) i The Epilogue (Dewi Lewis, 2014) com a peces narratives adaptades a cadascuna de les històries. Treballarem el concepte de la responsabilitat i l’empatia a través dels aspectes més incòmodes i els tabús.

 

Dimarts 18: Sobre la misogínia. La construcció narrativa en exposicions.

Analitzarem el recorregut de l’exposició «A history of misogyny, chapter one: On Abortion», sobre les repercussions de la manca d’accés a l’avortament en el món. Investigarem cadascuna de les peces i el seu context per comprendre la construcció d’un mapa conceptual en una temàtica documental tractada de forma artística.

 

Dimecres 19: Sobre la sexualitat. Storytelling en multiplataformes.

Examinarem els projectes sobre sexualitat a través de diversos projectes amb plataformes múltiples: el web documental The Asexuals Project (2013), el llibre i instal·lació de vídeo Tediousphilia (Musée de l’Elisée, 2014) i el llibre recentment publicat Lobismuller (RM, 2017). Així, podrem comprendre la vulnerabilitat del format i la història i la seva recepció per part del públic.

 

Dijous 20: Sobre l’edició creativa. COLORS Magazine i el documental creatiu.

A través de la meva experiència com a editora en la revista COLORS Magazine durant cinc anys, proporcionaré una sèrie de conceptes i metodologies per tal d’aplicar el pensament lateral en la construcció de projectes documentals. A més, proporcionaré una bateria d’autors que segueixen aquest tipus de metodologies des de diferents punts de vista.


CaixaForum Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona

LOCALITZACIÓ