logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

ESCOLA D'ESTIU

Escola d'estiu

Claus d’accés. Introducció al saber i la creació

Què és el cinema?
Jordi Balló
Cineasta

Dilluns 4, dimarts 5, dimecres 6 i dijous 7 de juliol del 2016

De 17 a 19 hores


Per què el cinema es manté en el centre de la transmissió de coneixements i d’emocions? En gran part aquesta centralitat és deguda a la seva capacitat per ser present i futur, per actualitzar la tradició narrativa i visual, i per crear un sistema dinàmic de creació i recepció que es renova constantment i que és encara un model per a altres sectors culturals.

 

PROGRAMA

Dilluns 4

Els arguments. Reprendre i actualitzar els grans relats universals. Els viatges. La crisi de comunitat. L’amor. La identitat. El poder. Els miralls de la creació.

 

Dimarts 5

Les formes de la representació. La repetició d’imatges que l’espectador sap interpretar. Els motius visuals, els objectes, l’escenografia, els dispositius de posada en escena. Els mateixos motius tractats per autors i gèneres diferents.

 

Dimecres 6

Els procediments dramàtics. Maneres de narrar que el cinema ha integrat i que ha reinventat. Inicis in media res. Monòlegs i diàlegs. El dinamisme de la natura. Personatges i caràcters. La serialitat i la diferència.

 

Dijous 7

Un sistema de creació. La invenció d’un espectador individual i col·lectiu. Una indústria basada en el talent. La singularitat dels autors. La construcció de comunitats creatives a partir de la geografia nacional i més enllà.

 

dav

dav

dav


CaixaForum Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona

LOCALITZACIÓ