logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Anna Terrón

Anna Terrón és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. És presidenta executiva i cofundadora d’Instrategies. Treballa en integració d’empreses i institucions en l’àmbit europeu i internacional, centrada en la gestió de la diversitat, la immigració, l’asil i la mobilitat internacional.

La seva carrera professional s’ha desenvolupat en l’àmbit internacional: ha estat secretària d’Estat d’Immigració entre 2009 i 2011, secretària per a la Unió Europea a la Generalitat de Catalunya (2006-2010) i membre del Comitè de les Regions de la UE (2004-2009). Prèviament va ser eurodiputada i portaveu a la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior al Parlament Europeu (1994-2004). Col·labora amb el Secretariat de la Unió pel Mediterrani, del qual va ser representant especial i portaveu.

Actualment és assessora especial de la comissària europea Cecilia Malmström.

En l’àmbit de la recerca i els laboratoris d’idees, és membre de l’European Council of Foreign Relations, membre del consell directiu de Friends of Europe i presidenta del consell assessor de l’Institut per a la Globalització, la Cultura i la Mobilitat de la Universitat de les Nacions Unides. Actualment, imparteix classes sobre migració, asil i Unió Europea a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna, Universitat Ramon Llull.