logo

PALAU MACAYA

Pg. de Sant Joan, 108, Barcelona

PALAU MACAYA Pg. de Sant Joan, 108, Barcelona

facebook twitter twitter

PONENT

Anna Terrón

Anna Terrón és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. És presidenta executiva i cofundadora d’Instrategies. Treballa en integració d’empreses i institucions en l’àmbit europeu i internacional, centrada en la gestió de la diversitat, la immigració, l’asil i la mobilitat internacional.

La seva carrera professional s’ha desenvolupat en l’àmbit internacional: ha estat secretària d’Estat d’Immigració entre 2009 i 2011, secretària per a la Unió Europea a la Generalitat de Catalunya (2006-2010) i membre del Comitè de les Regions de la UE (2004-2009). Prèviament va ser eurodiputada i portaveu a la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior al Parlament Europeu (1994-2004). Col·labora amb el Secretariat de la Unió pel Mediterrani, del qual va ser representant especial i portaveu.

Actualment és assessora especial de la comissària europea Cecilia Malmström.

En l’àmbit de la recerca i els laboratoris d’idees, és membre de l’European Council of Foreign Relations, membre del consell directiu de Friends of Europe i presidenta del consell assessor de l’Institut per a la Globalització, la Cultura i la Mobilitat de la Universitat de les Nacions Unides. Actualment, imparteix classes sobre migració, asil i Unió Europea a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna, Universitat Ramon Llull.