logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Cristina Fallarás

Escriptora i periodista espanyola coneguda per la seva defensa dels drets de la dona i el seu activisme a favor de la memòria històrica a Espanya. El 26 d’abril del 2018 va llançar el hashtag #Cuéntalo, fenomen internacional on milions de dones han relatat les agressions sexuals que havien sofert.

Ha treballat en nombrosos mitjans de comunicació durant els seus més de 30 anys de professió. En aquest moment exerceix d’analista política a les cadenes de televisió Telecinco, Cuatro, TVE, Telemadrid i TV3.

Ha publicat sis novel·les (l’última: El Evangelio según María Magdalena, Edicions B, 2021), dos llibres de no ficció (l’últim: Ahora contamos nosotras, Anagrama, 2019) i un de poesia (Posibilidad de un nido, Esto No Es Berlín Ediciones, 2020)

Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial 2011 amb Las niñas perdidas (Roca Editorial), llibre amb el qual es va convertir en la primera dona a guanyar el Premi Hammett de novel·la negra. Finalista així mateix del Premi Hammett 2010 amb Así murió el poeta Guadalupe (Alianza Editorial), ha estat també Premio Ciudad de Barbastro de Novela Breve 2011 per Últimos días en el Puesto del Este (Salto de Página).

En 2017 rep el premi Enfoque de periodisme en reconeixement a la cobertura adequada en relació a la funció social del periodisme, el respecte als drets humans i a la justícia social, de gènere i ambiental.

En 2018 rep el Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista, atorgat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

En 2019 rep el Premi de Periodisme Feminista María Luz Morales, atorgat per l’Observatori Cultural de Gènere i la Fundació Catalunya la Pedrera, per l’article “Femenino Funeral: recuento de las mujeres asesinadas durante 2017”, publicat al diari Público.