logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

David Gardner

David Gardner va néixer a Brussel·les, va ser educat al St John’s College d’Oxford i viu a Beirut. És editor d’afers internacionals al Financial Times des de 1978 i ha treballat principalment com a corresponsal estranger i redactor d’afers internacionals en més de cinquanta països.

Ha estat corresponsal a Espanya, Mèxic, l’Amèrica Central i la Unió Europea, editor a l’Orient Mitjà i cap de gabinet a l’Àsia del sud. Va ser redactor en cap del Financial Times des del 2006 fins al 2010. El 2003 va guanyar el premi de periodisme polític David Watt pels seus escrits sobre el món àrab. És autor de Last Chance: the Middle East in the Balance (2009, I. B. Tauris), candidat al premi George Orwell del 2010. Va ser preseleccionat per al premi Orwell de periodisme el 2016. El 2008 va esdevenir membre del St Antony’s College d’Oxford i el 2019, de la Fundació Orwell.

Ha estat ponent en laboratoris d’idees i universitats d’Europa, Àsia, l’Orient Mitjà i els EUA. És president de l’Institute for Integrated Transitions (IFIT), una ONG global independent amb seu a Barcelona dedicada a donar suport a transicions dirigides nacionalment de països que surten d’un conflicte o d’una dictadura.