logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Elías Campo

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1979 i doctorat al mateix centre el 1985. Va ser Professor Titular d’Anatomia Patològica a la Universitat de Lleida fins el 1997 i posteriorment es va incorporar a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Actualment és director de recerca de l’Hospital Clínic, catedràtic d’anatomia patològica de la Universitat de Barcelona, ​​director de la Fundació Clínic i director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) de Barcelona.

 

La seva investigació se centra en la caracterització de neoplàsies limfoides i dels mecanismes genètics i moleculars implicats en el seu desenvolupament i progressió. Ha dirigit 35 tesis doctorals i publicat més de 693 articles científics que han estat altament citats a la literatura. Forma part de diversos grups internacionals de treball que inclouen l’International Lymphoma Study Group (ILSG) des del 1997, el Lymphoma Leukemia Molecular Profiling Project (LLMPP) des del 2000, l’International Cancer Genome Consortium des del 2008 i el Blueprint Epigenomic Project des del 2011, entre d’altres. Ha impartit conferències i cursos a diversos països europeus, EUA, Llatinoamèrica i el mitjà i extrem Orient.

 

És membre dels comitès científics assessors de diverses institucions nacionals i internacionals, entre les quals s’inclouen el Centre de Recerca del Càncer (CIC) de Salamanca, Institut d’Investigacions Oncològiques del Principat d’Astúries (IUOPA), Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), Hospital Henry Modor de Paris i Maturation and Accelerating Translation with Industry (MATWIN) Program del Canceropole Grand Sud-Ouest, França. És membre corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina del Principat d’Astúries (2008), membre acadèmic electe de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (2017) i membre Internacional de l’Acadèmia Nacional de Medicina dels EUA. Ha estat membre dels comitès executius de diverses societats científiques com l’Associació Espanyola de Recerca Oncològica (ASEICA) (1999-2003), American Society of Haematopathology (2003-2007) i European Association for Haematopathology (2002-2010). Actualment és President Electe d’aquesta darrera. La tasca del Dr. Campo ha estat reconeguda amb nombrosos premis, inclosos el Fred W. Stewart Pathology Award, (NY, USA, 2020), el Premi Nacional de Recerca en Medicina Gregorio Marañón (2020) i el Karl Lennert Medal de l’European Association For Haemophathology (EAHP) (2021), entre d’altres.