logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Giacomo Marramao

Va estudiar filosofia a la Universitat de Florència i va gaudir d’una beca Alexander von Humboldt-Stiftung a la Universitat de Frankfurt. Actualment és professor de filosofia teorètica i de filosofia política a la Universitat de Roma 3, on és president de la Scuola di Lettere Filosofia Lingue, i de teoria política a París (Ciències Polítiques).

També és director de la Fondazione Basso, membre del Collège International de Philosophie (París) i professor honoris causa per la Universitat de Bucarest. Ha estat professor convidat en importants universitats europees, americanes i asiàtiques.

En la seva recerca ha desenvolupat els trets d’una teoria crítica de la societat centrada en les relacions entre les temàtiques del temps i del poder, i en els darrers temps s’ha concentrat en les lògiques i les dinàmiques de canvi del món globalitzat. El problema de la secularització ocupa un lloc crucial en el seu pensament.

Entre les seves obres, traduïdes a diverses llengües, destaquen: Il Politico e le trasformazioni, De Donato, Bari, 1979 (trad. espanyola, Siglo XXI, Mèxic); Minima temporalia. Tempo, spazio, esperienza (1990), nova ed., Sossella, Roma, 2005 (trad. espanyola, Gedisa, Barcelona); Kairós. Apologia del tempo debito (1992), III ed., Laterza, Roma-Bari, 2005 (trad. espanyola, Gedisa, Barcelona); Dopo il Leviatano (1995), III ed. ampliada, Bollati Boringhieri, Torí, 2013; Potere e secolarizzazione (1983), nova ed. ampliada, Bollati Boringhieri, Torí, 2005 (trad. espanyola, Península, Barcelona); Passaggio a Occidente. Filosofia e globalizzazione, nova ed. ampliada, Bollati Boringhieri, Torí, 2009 (trad. espanyola, Katz, Buenos Aires); La passione del presente, Bollati Boringhieri, Torí, 2008 (trad. espanyola, Gedisa, Barcelona); Contro il potere. Filosofia e scrittura (2011), III ed., Bompiani, Milà, 2013 (trad. espanyola, Fondo de Cultura Económica, Buenos Aires).