logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Javier Guzman

Director de Polítiques de Salut Global i Senior Policy Fellow al Centre per al Desenvolupament Global (CGD) a Washington i Londres. Anteriorment, va ser director tècnic del Programa de Medicaments, Tecnologies i Serveis Farmacèutics (MTaPS) finançat per USAID, ajudant més de 20 governs a l’Àfrica i l’Àsia a construir el seu sistema de salut per garantir l’accés sostenible i l’ús adequat de medicaments i serveis farmacèutics segurs, assequibles i eficaços. Entre 2013 i 2018, va exercir diferents rols dins del govern colombià, primer com a subdirector de l’Agència d’Avaluació de Tecnologies en Salut, posteriorment com a director de Medicaments i Tecnologies en Salut al Ministeri de Salut i, finalment, com a director general d’INVIMA, una de les vuit Autoritats Reguladores Nacionals de referència regional d’Amèrica.

 

Ha treballat com a metge, investigador, analista i formulador de polítiques als Estats Units, el Regne Unit, Austràlia i la seva Colòmbia natal. Com a director de recerca per a organitzacions no governamentals de salut global al Regne Unit i Austràlia va administrar carteres de projectes de recerca i consultoria en salut centrats en polítiques farmacèutiques, enfortiment de sistemes farmacèutics i malalties que afecten de manera desproporcionada països d’ingressos baixos i mitjans.

 

A més de la seva llicenciatura en Medicina, va obtenir un Màster en Política, Planificació i Finançament de la Salut de la London School of Economics and Political Science i la London School of Hygiene and Tropical Medicine i un MBA (Executive) de l’Australian Graduate School of Management .