logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Jeffrey V. Lazarus

Cap del Grup de Recerca de Sistemes de Salut a l’ISGlobal i professor associat a la Universitat de Barcelona, així com investigador sènior a l’Escola de Doctorat en Salut Pública i Polítiques de Salut de CUNY. Anteriorment, va exercir les seves funcions com a professor a la LUHS Medical Academy, Lituània, i com a professor afiliat al CHIP, el Centre Col·laborador de l’OMS sobre el VIH i les hepatitis virals a Rigshospitalet, la Universitat de Copenhaguen, i la Universitat de Porto, Portugal.

Va treballar durant una dècada com a expert en sistemes de salut, VIH i hepatitis virals a l’Oficina Regional Europea de l’OMS i, posteriorment, va treballar durant tres anys en el Fons Mundial de Lluita contra la SIDA, la Tuberculosi i la Malària. És l’ex vicepresident de la EASL International Liver Foundation, president de la junta d’AFEW International i va ser el primer director de Health Systems Global. Actualment exerceix les seves funcions com a copresident de la coalició HIV Outcomes Beyond Viral Suppression, com a membre de la junta directiva de SHARE Global Health Foundation i com a membre del Comitè de Polítiques i Salut Pública d’EASL i del Global NASH Council. També forma part de les coalicions per a l’eliminació de les hepatitis virals ICE-HBV, ACHIEVE i AEHVE, així com del grup tècnic assessor de CGHE. Co-presideix la reunió anual d’Innovations in NAFLD Care (INCBCN) i és president de les reunions de Wilton Park NAFLD.

És autor de més de 300 publicacions i consta com a investigador principal (IP) en múltiples consensos globals, així com en estudis de política global i salut pública i en les línies de recerca HCV Free Balears, EU-COMSAVAC, COVID-VAC i NAFLD. El 2017 es va unir a la Comissió Lancet GastroHep sobre hepatitis virals i el 2018 es va convertir en líder d’un grup de treball de la Comissió Europea del Fetge EASL-Lancet. És coautor de The Lancet COVID-19 Commission i membre del consell editorial d’HIV Medicine, l’International Journal of Drug Policy i el Journal of Hepatology.