logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Jordi Camí

Director del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i catedràtic a la Universitat Pompeu Fabra. Doctor en Medicina, especialista en Farmacologia Clínica. Membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Vicepresident de la Fundació Pasqual Maragall (per a la recerca en Alzheimer), havent estat el seu impulsor i primer director entre 2008 i 2020.

La seva activitat científica s’ha centrat en el camp de les neurociències (dependència de drogues, cognició), havent explorat altres camps com la bibliometria, l’avaluació i la política científica.

La seva activitat acadèmica s’ha desenvolupat entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), havent ocupat els càrrecs de delegat del rector, degà i director de departament. A la UPF impulsà els estudis de biologia i la creació i el desenvolupament del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut.

Fou el director de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) entre 1985 i 2005. Així mateix, ha participat en la gestació de nous centres de recerca (CRG, CMRB) i, en particular, del PRBB, que fundà i dirigeix des del 2005.

Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (2000), ha estat, entre altres, vocal del Consell Assessor del Ministeri de Sanitat i del Comitè de Bioètica d’Espanya i primer president del Comitè per a la Integritat de la Recerca a Catalunya – CIR-CAT.

Li interessa la intersecció entre ciència i política i també entre ciència i ètica, i l’atrauen els interessos del grup artístic avantguardista Dau al Set, com ara la creativitat, el surrealisme i el món de la màgia i de l’il·lusionisme. És membre actiu de la SEI (Sociedad Española de Ilusionismo), promovent estudis científics sobre la neurociència que hi ha darrere de la màgia.