logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Josefina Goberna

És professora titular d’universitat al Departament d’Infermeria de Salut Pública, Salut Mental i Maternoinfantil de la Facultat de Medicina i Ciències i secretària d’ADHUC—Centre de Recerca Teoria, Gènere i Sexualitat i coordinadora del grup d’estudis Dona, Salut i Ètica (Universitat de Barcelona). Diplomada en Infermeria, sociòloga i doctora en Filosofia, coordina el programa de doctorat en Infermeria i Salut i és membre del Comitè de Direcció de l’Escola de Doctorat. Ha publicat nombrosos articles en revistes científiques i diversos capítols de llibres sobre aspectes ètics i socials en salut de la dona.

Ha participat i liderat diferents projectes de recerca. Els seus interessos en recerca són la salut de la dona i els aspectes ètics i socials que s’hi relacionen. Actualment forma part del projecte europeu “Perinatal Mental Health and Birth-Related Trauma: Maximising best practice and optimal outcomes (DEVOTION)”.

El 2010 va ser guardonada amb el Premi d’Investigació en Bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Codirectora de la Revista Matronas Profesión entre 2009 i 2015, en l’actualitat és la directora de MUSAS: revista de investigación en mujer, salud y sociedad i revisora ​​en diferents revistes científiques nacionals i internacionals.