logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Laura Valle

Investigadora principal a l’Institut Català d’Oncologia, IDIBELL (Barcelona). La investigació del seu grup se centra en la identificació de les causes genètiques de predisposició al càncer i la millor caracterització de noves síndromes hereditàries de càncer colorectal i poliposi, sent un referent internacional en aquest àmbit.

 

Va realitzar el doctorat al Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) (2001-2006) i, després d’una estada postdoctoral a la Universitat de l’Estat d’Ohio (EUA) (2006-2009), es va establir a Barcelona on, des del 2009, lidera el seu grup de recerca, que forma part del Programa de Càncer Hereditari de l’Institut Català d’Oncologia, IDIBELL.

 

Actualment és membre electe de les Juntes Directives de la Societat Europea de Genètica Humana (ESHG) i editora de la secció de càncer de la revista European Journal of Human Genetics. Participa activament en consorcis i grups de treball nacionals i internacionals que treballen en medicina de precisió en càncer, càncer de còlon hereditari i/o d’aparició primerenca, i interpretació i classificació de variants de gens de càncer hereditari.

El 2012 va rebre el Premi Jove Investigador en Genètica Humana, concedit per l’Associació Espanyola de Genètica Humana, el 2013, el premi de recerca l’Oréal-UNESCO; el 2020, el reconeixement a la Millor Investigadora CIBERONC (àrea de càncer del CIBER, Institut de Salut Carlos III); i el 2022, una beca Fulbright per realitzar una estada de recerca al Centre de Medicina de Precisió de City of Hope (EUA).