logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Leire Pajín

Directora de Desenvolupament Sostenible de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), presidenta de la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Sostenible (REDS) i presidenta de la Fundació Unió Europea, Amèrica Llatina i el Carib (EU_LAC). És una de les fundadores de l’Aliança Multiactor i Multinivell “El dia després serà” (EDD) i coordinadora de la Comunitat de Governances Globals i Cooperació.

Ha exercit d’Assessora Especial de l’Organització Panamericana de la Salut i Assessora Política del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) en la Planificació de l’Agenda de Desenvolupament post 2015 entre els anys 2012 i 2014.

Anteriorment, va ser ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat i Secretària d’Estat de Cooperació i de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). Durant la seva gestió en el ministeri es va aprovar la llei antitabac i es van desenvolupar importants reformes en matèria d’igualtat. Amb el seu lideratge en la política de cooperació internacional es va duplicar l’ajuda oficial al desenvolupament fins al 0,5% del producte interior brut i es va avançar en un enfocament innovador y rellevant de la cooperació vinculat al desenvolupament sostenible.