logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Lluís Duch

És doctor en Antropologia i Teologia per la Universitat de Tubinga  i és monjo de Montserrat des de 1961. Ha estat professor a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, a l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona i a l’Abadia de Montserrat.

 

Ha traduït al català i al castellà escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. També ha traduït i introduït Moisès i Aaron, d’Arnold Schönberg (2012), amb la col·laboració de Josep Barcons.

 

És autor de més de cinquanta llibres i opuscles i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives. Alguns d’ells són: Religión y comunicación (Fragmenta, 2012, en català i castellà), obra que compon una mena de díptic juntament amb el volum Religió i política (2014), i L’exili de Déu (Fragmenta, 2017, en català i castellà).

 

Sobre la seva trajectòria s’ha publicat el llibre homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch (Fragmenta, 2011, també en castellà a la mateixa editorial).