logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Manuel González Bedia

Professor titular a la Universitat de Saragossa en excedència. Al llarg de 2019 va ser vocal assessor en el Gabinet del Ministre de Ciència, Innovació i Universitats i, des de març de 2020, ocupa el càrrec de subdirector general d’Activitat Universitària Investigadora al Ministeri d’Universitats i el de Vocal de la Comissió de Coordinació en Recerca (Ministeri de Ciència i Innovació i Ministeri d’Universitats).

És Llicenciat en Física, Màster en Estudis Socials de la Ciència i la Tecnologia i Doctor en Informàtica (Premi Extraordinari) per la Universitat de Salamanca. Va treballar com a consultor en Gestió Tecnològica i Innovació a la Fundació Cotec i, des de 2000, com a professor i investigador a les universitats de Salamanca, Complutense, Carlos III de Madrid, Edimburg i Sussex (Brighton). Des de la seva incorporació a la Universitat de Saragossa, ha coordinat el grup de recerca “Sistemes Interactius, Adaptació, Autonomia i Cognició” (ISAAC Lab) i ha estat Secretari de Transparència i Participació.

La seva recerca s’ha centrat principalment en el desenvolupament de models computacionals aplicats a la comprensió i modelització de processos cognitius. És membre de l’European Society for the Advancement of Artificial Cognitive Systems i cofundador de la Xarxa Espanyola de Ciències Cognitives. El 2019, va ser l’impulsor de la “Declaració de Saragossa”, manifest elaborat per experts i membres de la societat civil per reclamar un codi deontològic dels enginyers en l’àmbit de les tecnologies intel·ligents.