logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Montse Sanjuan

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Filologia Hispànica per la UNED. Va treballar com a periodista i va ser un dels membres fundadors de la revista lleidatana La Boira (1979). Va canviar el periodisme per la docència i ha dedicat la seva labor professional al món de l’ensenyament com a professora de llengua i literatura.

Apassionada del llibres i de la lectura, va crear el 2006 un blog, Llibres llegits i per llegir, dedicat a les ressenyes literàries. L’any 2014 publica la primera novel·la de la sèrie Anna Grimm, La sergent Anna Grimm i el 2015 apareix El misteri del bressol buit. La traducció en castellà de la primera novel·la, Anna Grimm, investigadora criminal (Editorial Milenio, 2016), suposa el salt del personatge a altres països de parla castellana. L’any 2018 publica el tercer llibre, Anna Grimm, memòria mortal. Tota la sèrie forma part de la col·lecció de novel.la negra de Pagès Editors “Lo Marraco Negre”.

L’any 2020 publica Dues dones (Pagès Editors), una novel·la realista ambientada en els anys de la Guerra Civil i postguerra a la ciutat de Lleida.

Ha publicat també contes en diferents antologies i, des de l’any 2016, forma part de la coordinació del festival de novel·la negra de Lleida “El Segre de Negre”, que organitza Pagès Editors.