logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Pere Puigdomènech i Rosell

Pere Puigdomènech i Rosell (Barcelona 1948) és professor d’investigació del CSIC al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) CSIC-IRTA-UAB-UB.

És llicenciat en Ciències Físiques (UB, 1970) i doctor en Ciències Biològiques (UAB, 1975). Va treballar al CNRS (Montpeller), al Portsmouth Polytechnic (Gran Bretanya) i al Max-Planck-Institut für Molekulare Genetik (Berlín), i va ser professor del Departament de Bioquímica de la UAB (1977–1979). L’any 2013 va fer una estada d’any sabàtic a la Universitat de Cambridge, on va ser Visiting Fellow del Trinity College.

Treballa en biologia molecular de plantes, ha publicat més de 180 articles científics en revistes i llibres internacionals i més de 500 articles de divulgació en diaris i revistes, tres llibres de divulgació i dues novel·les i ha participat en dos libres de narracions. Va participar en la primera publicació d’una seqüència d’ADN a Espanya, en el primer projecte del genoma d’una planta (Arabidopsis thaliana), i va coordinar el projecte que va obtenir la seqüència del primer genoma d’una espècie superior (Cucumis melo) a Espanya.