logo

CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

CaixaForum Macaya, Pg. de Sant Joan 108, Barcelona

facebook twitter vimeo instagram

PONENT

Sami Naïr

Pensador francès que destaca com  un dels més brillants especialistes europeus en qüestions d’immigració. A la seva obra ha plasmat el seu somni d’un món solidari on la integració dels immigrants i la superació de les diferències entre homes i cultures es produeixi mitjançant un diàleg enriquidor.

A més de la seva tasca intel·lectual i política, Naïr ha desenvolupat una intensa activitat docent que l’ha portat a impartir cursos en diferents universitats dels Estats Units, Llatinoamèrica, Europa i el Magrib. A Espanya ha dirigit, des de començaments del 1996, la primera càtedra d’estudis mediterranis, fundada a la Universitat de València.

Ha escrit nombrosos articles sobre filosofia, economia, crítica literària i ciències polítiques en les principals revistes acadèmiques de França i d’altres països. Col·labora amb freqüència amb diaris francesos com Le Monde i Libération o l’espanyol El País. Els seus llibres han estat traduïts a l’anglès, l’italià, el grec, el portuguès, el castellà i el català. Entre ells destaquen Le regard des vainqueurs, les enjeux français de l’immigration (1992), El Mediterráneo hoy, entre el diálogo y el rechazo (1995), En el nombre de Dios (1995), Le déplacement du monde (1996, en col·laboració amb Javier de Lucas), Politique de civilisation (1997, en col·laboració amb Edgar Morin), Las heridas abiertas (1998), El peaje de la vida (2000, en col·laboració amb Juan Goytisolo) i La inmigración explicada a mi hija (2001).